Јавете ни се +86-769-85580985
Испратете ни е-пошта christy_xiong@zealxintl.com

Што е саќе хартија?

2024-04-16

Прво, основната структура насаќе хартија

Саќе хартијае материјал составен од многу мали хартиени цевки со хексагонален пресек, кои се испреплетени една со друга за да формираат структура слична на саќе, па оттука и иметосаќе хартија.Главните компоненти насаќе хартијасе целулозни и полимерни супстанции, кои се направени со специфичен процес.


Второ, карактеристиките насаќе хартија

1. Лесни перформанси:Саќе хартијаима многу лесна маса, што се должи на многуте шестоаголни цевки во воздухот со мал пресек кога се формира со помалку хартија и помалку паста.

2. Звучна апсорпција перформанси: Апсорпција на звук перформанси насаќе хартијае подобро, бидејќи во структурата насаќе хартија, воздухот е исполнет со многу мали хексагонални цевки, кои можат да ја дисперзираат енергијата на звучните бранови и да го подобрат ефектот на апсорпција на звукот.

3. Изведба на топлинска изолација:Саќе хартијаима добри термоизолациски перформанси поради неговата висока порозност, што му овозможува да спречи многу топлина да се пренесува низ неговата структура.

4. Компресибилност: Доколку е потребно,саќе хартијаможе да се компресира за да се намали нејзината дебелина, што го олеснува нанесувањето на пакувањето и транспортот.


Трето, примената насаќе хартија

Поради малата тежина и високата апсорпција на звук,саќе хартијае широко користен во пакување, филтрација, звучна изолација и други полиња. Во индустријата,саќе хартијасе користи како материјал за филтрирање, а филтерот има широк опсег на апликации, како што се филтри за климатизација за автомобили, филтри за прочистување на чад, базени, филтри за третман на отпадни води итн.саќе хартијаможе да се користи и за изработка на материјали за пакување со компресија, дихтунзи, внатрешна и звучна изолација МАТС, приклучоци за приказ на пинка и така натаму.

Накратко,саќе хартијае еден вид на лесни, високи својства на апсорпција на звук и други карактеристики, многу погоден за пакување, филтрација, звучна изолација и други полиња на материјалот.


We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy